L’Assemblea Comarcal aglutina diverses candidatures del Baix Gaià amb l’objectiu de coordinar-se, intercanviar experiències i fer un front comú en la defensa del territori i la seva gent.

Per tal d’assolir aquests objectius ens trobem com a mínim un cop a l’any, tots/es juntes/es, i posem en comú la feina feta i els reptes de cara al futur. També ens reunim en comissió de treball uns representants per municipi de manera trimestral –una vegada al cada tres mesos com a mínim- per tal de no perdre el contacte al llarg de l’any, assessorar-nos mútuament i donar resposta als reptes que ens planteja regularment la societat on treballem.

L’avantatge de treballar d’aquesta manera és que cadascú, des del seu vessant professional, pot aportar uns coneixements molt útils per als altres. A l’hora és crea una xarxa cívica que supera els vells esquemes dels partits polítics tradicionals.
**********************************************************




divendres, 16 de maig del 2008

Publicat al Punt


divendres, 16 de maig de 2008

L'ABG es declara antitransvasament i vol transparència en l'ús del pou de Renau
A.P.. Tarragona

L'Assemblea Comarcal del Baix Gaià ha acordat recentment per majoria declarar-se contra el transvasament de l'Ebre i oposar-se a l'ampliació de la concessió del pou de Renau. La declaració, acordada entre els representants de les agrupacions locals de l'Alternativa Baix Gaià (ABG), desmarca en aquest sentit la formació de la política d'ICV, amb la qual està vinculada a través de l'EPM. Tot i això, el coordinador de l'Assemblea Comarcal, Robert Adserà, va recordar ahir que la posició és una expressió de la «independència» del partit, tot i que encara hi ha «molts més temes» en què es manté la sintonia amb la formació ecosocialista.

L'oposició de l'ABG a la política hídrica del govern català posa l'èmfasi en la concessió d'un milió de metres cúbics que Ematsa podrà extreure anualment del pou de Renau, i que la formació troba poc transparent. «Considerem que ens prenen l'aigua i que, a més, no sabem ni on va», defensa el coordinador comarcal. En aquest sentit, l'ABG critica que s'ampliï l'extracció d'aigua quan no s'ha resolt la recuperació del cabal ecològic del Gaià ni es redueixen les aportacions del minitransvasament de l'Ebre dels municipis del Baix Gaià. Precisament, Adserà va definir ahir com una «cortina de fum» la proposta tècnica de retorn del cabal al riu Gaià presentada la setmana passada per l'ACA al Consell Comarcal del Tarragonès.
Publicat al diari el Punt avui 16 de maig de 2008