L’Assemblea Comarcal aglutina diverses candidatures del Baix Gaià amb l’objectiu de coordinar-se, intercanviar experiències i fer un front comú en la defensa del territori i la seva gent.

Per tal d’assolir aquests objectius ens trobem com a mínim un cop a l’any, tots/es juntes/es, i posem en comú la feina feta i els reptes de cara al futur. També ens reunim en comissió de treball uns representants per municipi de manera trimestral –una vegada al cada tres mesos com a mínim- per tal de no perdre el contacte al llarg de l’any, assessorar-nos mútuament i donar resposta als reptes que ens planteja regularment la societat on treballem.

L’avantatge de treballar d’aquesta manera és que cadascú, des del seu vessant professional, pot aportar uns coneixements molt útils per als altres. A l’hora és crea una xarxa cívica que supera els vells esquemes dels partits polítics tradicionals.
**********************************************************




dijous, 1 de maig del 2008

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS

Esborrany Declaració de principis Assemblea Comarcal del Baix Gaià.

L’Assemblea Comarcal del Baix Gaià neix per la necessitat social de tenir una entitat a nivell de comarca que vetlli pels principis de l’ecologia, les millores socials i cerqui alternatives econòmiques sostenibles per al nostre territori.

Amb principis de base municipalistes i assemblearies, busquem un espai conjunt per unificar esforços i que les reivindicacions comunes tinguin una plataforma des d’on impulsar les nostres idees.

Amb el lema tothom es necessari ningú imprescindible volem impulsar i convidar a totes les persones i entitats a participar, en conjunt o en punts concrets en els nostres debats i mobilitzacions.

Així mateix, les normes d’organització, es debatran en les pròpies assemblees municipals i seran posades en comú en les assamblees de la comarca, essent replantejades i substituïdes tants cops com l’ACBG ho decideixi a fi de d’agilitzar el funcionament propi.

No volem caure en estructures rígides que amb el pas del temps arribin a ésser arcaiques i poc funcionals. La Comarca canvia contínuament, així nosaltres ens adaptarem sempre a fi de defensar millor el territori.

Des d’aquesta assemblea també es vol impulsar el treball en comú amb les entitats agrícoles i la pagesia, perquè sabem que l’ecologia a la nostra comarca ès implantejable sense la participació activa dels que treballen al camp.

ACBG

(la c de comarcal amb blau podria simbolitzar la lluita per la recuperació del riu, de totes maneres no se si es bo a les sigles posar els colors de les de l’abg perquè pot frenar la participació d’altres grups,... ja direu entre tots)

PD Les idees estan per estripar-les i posar-ne de millors, m’agradaria que del que he escrit no quedes res, seria senyal de que entre tots ens superem contínuament. Que ningú tingui por de canviar les coses, que al cap i a la fi per això estem aquí.

Salut i força

Robert”